• Novinky

            • Pripravení privítať budúcich PRVÁKOV v 1.A 🥰🏫

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pripravení privítať budúcich PRVÁKOV v 1.A 🥰🏫.

              Trieda pripravená! 

              Vo svojej budúcej triede predškoláci zažijú kopec zábavy.

              Všetci sa veľmi tešíme na spoločné stretnutia počas DNÍ OTVORENÝCH DVERÍ  v našej  milej a rodinnej škole. Pondelok 11.3.2024  od 8:00 hod. do 16:00 hod. pozývame rodičov a všetkých predškolákov do našej školy. V tomto čase si môžete spoločne prezrieť priestory školy, zúčastniť sa vyučovacích hodín, navštíviť aktivity v školskom klube detí, ponúknuť sa malým občerstvením a podobne.

              V utorok 12.3.2024 a stredu 13.3.2024 otvoríme dvere našim predškolákom a ukážeme čo všetko v škole máme, ako sa učíme, tvoríme, cvičíme a hráme ...

              Zápis  do 1. ročníka v našej škole bude S VEĽKÝM PREKVAPENÍM 8.4.2024  a 9.4.2024 .

            • 🎭FAŠIANGY 2024 🎉🎉

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album 🎭FAŠIANGY 2024 🎉🎉.

              FAŠIANGOVÁ ZÁBAVA - SYMBOL VESELOSTI, ZÁBAVY A HODOVANIA

              Na tradičnú fašiangovú zábavu v maskách sme sa opäť všetci tešili. Prežili sme spoločne príjemné dopoludnie pri hudbe a úžasnom občerstvení. 

              Obdobie od Troch kráľov do Popolcovej stredy nazývame - ,,Fašiangy“.

              Fašiangy sú prechodom medzi zimným a jarným obdobím. Počas fašiangov prevláda bujará zábava, organizujú sa svadby a zabíjačky. Jedným slovom – svet je počas fašiangov „hore nohami“.

              Neodmysliteľnou súčasťou fašiangov sú tradičné fašiangové hry.  Po dedinách šli v sprievode mladí muži preoblečení v rôznych maskách. Najčastejšie to boli masky: Cigánka, Žobrák, Drotár, Stará žena, ale aj maska Medveďa, Kozy.  V ruke držali ražeň alebo šabľu.  Na ražeň im ľudia napichovali slaninu, klobásu, dávali im vajcia a peniaze na spoločné posedenie. Typickým fašiangovým jedlom boli šišky vyprážané na masti.

              Aj naši žiaci 13.2.2024 spievali, tancovali, recitovali, boli preoblečení v maskách. Po spoločnom sprievode obcou, ukončili svoje vystúpenie v dome kultúry. Zabíjačka pred obecným úradom bola v plnom prúde. Deti  posilnili svoje brušká výbornými  šiškami, langošom a teplým čajom. Spoločnou zábavou s materskou školou si všetci užili super zábavu. 


              Ako tradícia na fašiangy nariaďuje, po všetkej zábave detičky zavŕšili doobedie pochovaním školskej basy, čím  ukončili tento výnimočný deň plný radosti a veselosti.

              Veríme, že tieto spomienky zostanú všetkým dlho v pamäti ako krásny prejav spolupatričnosti a radosti. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili, a tešíme sa na ďalšie spoločné zážitky v našej škole!


            • 1. VYSVEDČENIE 🥇📄

            • Moje prvé polročné vysvedčenie

              Dňa 31. januára 2024 si naši prváčikovia odniesli domov svoje prvé vysvedčenia, na ktoré sa veľmi tešili.  Pani učiteľka ocenila ich usilovnú prácu. Našim prváčikom prajeme i v druhom polroku veľa úspechov v školskej práci. 👏🥰

            • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2023/2024 školské kolo 📖 👏

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2023/2024 školské kolo 📖 👏.

              Naši školáci 25.1.2024 opäť zabojovali a súťažili teraz už v školskom kole súťaže HVIEZDOSLAVOV KUBÍN. Zopakovali svoje naučené básne a odvážne s mikrofónom v ruke predviedli svoje umelecké nadanie. Do obvodného kola postúpili dvaja žiaci. V umeleckom prednese poézie získal 1. miesto a postup Tomáš Masaryk z 3.A triedy. V umeleckom prednese prózy zvíťazila Annamária Solínová zo 4.A.

              Vážime si ich úsilie a talent a s veľkou nádejou ich budeme podporovať v ďalších kolách súťaže.

              Veľa šťastia!🥰👏

            • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2023/2024 triedne kolo 📖

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2023/2024 triedne kolo 📖 .

              Naši šikovní školáci sa opäť tento rok zúčastnili triedneho kola súťaže HVIEZDOSLAVOV KUBÍN. S obrovským záujmom a vášňou sa pripravili a zodpovedne naučili básne, aby mohli predviesť svoje umelecké nadanie  spolužiakom.

              Je pre nás veľkou cťou oznámiť, že do školského kola postúpili traja žiaci z každého ročníka. Toto je pre nich obrovský úspech a zároveň pre nás dôkazom ich zanietenia a oddanosti k umeniu slova.

              Chceli by sme všetkým  srdečne zablahoželať k ich úspechu a popriať im veľa šťastia do ďalších kôl súťaže. 

              Ešte raz im všetkým veľmi gratulujeme a želáme veľa šťastia!

               

              “Knihy sú najtichším a najstálejším priateľom. Sú najprístupnejším a najmúdrejším poradcom a najtrpezlivejším učiteľom.” ― Charles William Eliot

      • Prihlásenie

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Chocholná-Velčice 313
        • riaditeľka ZŠ s MŠ - 0918985411, zástupkyňa MŠ - 0917773703, vedúca ŠJ - 0917093987
        • 36129780
        • 2021671839
        • SK8709000000005172112060
        • Chocholná-Velčice 313 913 04 Chocholná-Velčice Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje