• Novinky

            • IN-LINE KORČUĽOVANIE🛼🤗👍

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album IN-LINE KORČUĽOVANIE🛼🤗👍.

              Kurz IN-LINE korčuľovania priniesol žiakom zábavu a športové zážitky

              V dňoch 4. až 7. júna 2024 sa naši žiaci zúčastnili kurzu IN-LINE korčuľovania, ktorý organizovalo občianske združenie Svet očami detí. Pod vedením profesionálnych trénerov zažili veľa zábavy a športu.

              Kurz bol výborne zorganizovaný a tréneri sa postarali o to, aby sa každý žiak naučil správne techniky korčuľovania, a zároveň si užil každú chvíľu na kolieskových korčuliach. Naši žiaci preukázali veľkú snahu a odvahu, čo im prinieslo nielen nové zručnosti, ale aj nezabudnuteľné zážitky.

              Na záver kurzu boli všetci účastníci ocenení diplomom a medailou, čo ešte viac umocnilo radosť z úspešne zvládnutého kurzu. Počasie nám prialo a umúdrilo sa, čo prispelo k celkovej príjemnej atmosfére počas týchto športových dní.

              Veľká vďaka patrí našej obci Chocholná-Velčice, ktorá finančne prispela na tento kurz. Ich podpora umožnila našim žiakom zúčastniť sa tejto výnimočnej aktivity a získať nové zážitky a zručnosti. Sme veľmi vďační za ich podporu.

              Ďakujeme občianskemu združeniu Svet očami detí za skvelú organizáciu a profesionálnym trénerom za ich trpezlivosť a odborné vedenie. Naši žiaci si kurz veľmi užili a tešíme sa na ďalšie podobné aktivity, ktoré podporia ich športový rozvoj a prinesú im radosť z pohybu.

               

              Sme hrdí na našich žiakov a ich úsilie, ktoré vynaložili počas kurzu IN-LINE korčuľovania. Veríme, že tieto nové skúsenosti ich budú motivovať k ďalšiemu športovaniu a aktívnemu životnému štýlu.

            • DEŇ DETÍ v ŠKD 😍😀👍

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album DEŇ DETÍ v ŠKD 😍😀👍.

              Oslava Dňa detí pokračovala v ŠKD

              Dňa 3. júna 2024 sme v našej škole veľkolepo oslávili Deň detí a oslava pokračovala aj v Školskom klube detí (ŠKD). Pod vedením našej úžasnej vychovávateľky Dušanky, a s pomocou asistentky Mišky a školníčky Evičky, sa pre deti pripravilo bláznivé popoludnie plné hier a zábavy.

              Deti si užili množstvo rôznych aktivít, ktoré rozvíjali ich kreativitu, zručnosti a tímového ducha. Oslava Dňa detí bola pre všetkých nezabudnuteľným zážitkom. Vďaka skvelej organizácii a nadšeniu našich zamestnancov sme mohli deťom dopriať deň plný radosti a nezabudnuteľných momentov.

              Ďakujeme vychovávateľke Dušanke, asistentke Miške a školníčke Evičke za ich úsilie a nasadenie, ktoré prispelo k tomu, aby bol Deň detí v ŠKD taký výnimočný. Tešíme sa na ďalšie spoločné akcie a príležitosti na oslavu.

               

              Sme hrdí na to, že môžeme našim deťom poskytnúť takéto radostné a obohacujúce zážitky!

            • DEŇ DETÍ 😍🙆🤸

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album DEŇ DETÍ 😍🙆🤸.

              Oslava Dňa detí vo veľkom štýle

              Dňa 3. júna 2024 sme v našej škole oslávili Deň detí naozaj výnimočne. Na úvod dostal každý žiak darček v podobe trička s logom školy a sladkú donatovú tortu, ktorá nám dodala energiu na pestrý program, ktorý nás čakal. Spoločne s deťmi z materskej školy sme sa presunuli do Domu kultúry, kde na nás čakalo obrovské prekvapenie.

              Firma Super show pripravila úžasný program pre všetkých. Dievčatá si užili stretnutie s princeznami, maľovanie na tvár a tvorivé dielničky. Chlapci boli nadšení zo súťaží s robotmi Transformerami – Bumblebee a Optimus Prime.

               😍

              Po skončení programu nasledovala veselá papieriková zábava. Počasie nám prialo, takže sme si mohli užiť aj veľké prekvapenie – skákací hrad, ktorý nám zabezpečila obec. Na záver sme sa osviežili chutnými nanukmi.

              Tento deň bol plný radosti, zábavy a nezabudnuteľných zážitkov. Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli k príprave a realizácii tejto oslavy. Veríme, že si deti odniesli mnoho krásnych spomienok a už teraz sa tešíme na ďalšie spoločné podujatia.

              Sme radi, že sme mohli osláviť Deň detí takýmto výnimočným spôsobom a spraviť radosť našim deťom.

            • Projektové vyučovanie v 3.A 😎🍀🌿

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Projektové vyučovanie v 3.A 😎🍀🌿.

              Žiaci 3.A vytvorili herbár z liečivých bylín

              Počas projektového vyučovania sa žiaci 3.A triedy našej školy zúčastnili zaujímavej a poučnej hodiny prírodovedy, kde si vlastnoručne vyrábali herbár z liečivých bylín. Tento projekt umožnil deťom nielen naučiť sa viac o rôznych rastlinách a ich liečivých účinkoch, ale aj rozvíjať ich prezentačné zručnosti.

              Každý žiak si vybral niekoľko liečivých bylín, ktoré potom starostlivo zbieral, sušil a lisoval. Následne tieto byliny upravili do krásneho herbára, pričom každý list bol doplnený informáciami o danej byline – jej názov, účinky a použitie. Žiaci mali možnosť pracovať samostatne, čo podporilo ich kreativitu a zodpovednosť.

              Po dokončení herbárov nasledovala prezentácia, kde každý žiak predstavil svoj výtvor spolužiakom a pani učiteľke. Deti si pripravili zaujímavé a pútavé prezentácie, počas ktorých sa podelili o svoje poznatky a skúsenosti. Prezentácie boli veľmi rôznorodé a ukázali, ako dôkladne a s akým nadšením deti pracovali na svojich projektoch.

              Táto aktivita bola pre žiakov veľmi obohacujúca. Nielenže sa naučili viac o liečivých bylinách a ich význame pre zdravie, ale tiež získali praktické skúsenosti s tvorbou herbára a prezentovaním svojich prác pred spolužiakmi. Celý projekt prispel k rozvoju ich ekologického povedomia a záujmu o prírodu.

              Sme hrdí na našich šikovných žiakov 3.A triedy a veríme, že tieto skúsenosti a vedomosti budú pre nich užitočné aj v budúcnosti. Ďakujeme všetkým, ktorí sa na projekte podieľali a tešíme sa na ďalšie podobné aktivity, ktoré obohatia naše vyučovanie.😀👍🍀

               

               

            • TENIS 🎾je SUPER! 😀👍

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album TENIS 🎾je SUPER! 😀👍.

              Telesná a športová výchova s občianskym združením Silnejší Slabším

              Dňa 31. mája 2024 sa naša škola spojila s občianskym združením Silnejší Slabším, ktoré vedie Emília Šprtlová, aby pripravila pre našich žiakov nezabudnuteľný športový zážitok počas hodiny telesnej výchovy. Pod vedením skvelých kondičných trénerov vznikla hodina plná pohybu, zábavy a tenisu.

              Tréneri pripravili pre deti zaujímavé aktivity, ktoré ich nielen bavili, ale aj povzbudili k pohybu a zlepšovaniu svojich športových schopností. Deti sa s chuťou zapájali do rôznych cvičení, pričom získali základy tenisu a užili si športovanie naplno.

              Hodina bola plná smiechu, radosti a pozitívnej energie. Naši žiaci si odniesli nové skúsenosti a veľkú dávku motivácie k ďalšiemu športovaniu. Tešíme sa na ďalšiu spoločnú hodinu, ktorú si deti určite opäť užijú.

              Ďakujeme trénerovi J. Bulkovi a celému tímu za ich čas, úsilie a nadšenie, ktoré venovali našim deťom.

              „S tenisom ani zďaleka nekončíme!”

              V septembri sa môžu deti tešiť na nový tenisový krúžok, kde budú môcť ďalej rozvíjať svoje športové talenty.

              Ďakujeme všetkým zúčastneným a tešíme sa na ďalšie športové akcie, ktoré budú obohacovať život našich žiakov.

            • Lovec HRADOV😀🕵️‍♀️🏰

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Lovec HRADOV😀🕵️‍♀️🏰.

              Beseda s LOVCOM HRADOV na našej škole

              Dňa 30. mája 2024 sa na našej škole konala nezabudnuteľná beseda so zaujímavým hosťom, ktorý si hovorí „Lovec Hradov“.

              „Volám sa Lukáš a som Lovec Hradov.“ Jeho prítomnosť na našej škole priniesla veľké nadšenie medzi žiakov.

              Lukáš pochádza z historického mesta Trenčín, ktoré je známe svojím impozantným hradom. Je otec dvoch detí a jeho veľkou vášňou je navštevovať hrady po celom Slovensku i v zahraničí. Počas besedy sa s nami podelil o množstvo zaujímavých príbehov a zážitkov z jeho hradných výprav.

              Žiaci mali možnosť vidieť fotografie a počúvať fascinujúce historky o rôznych hradoch, ich histórii a tajomstvách. Lukáš tiež zdôraznil význam ochrany kultúrneho dedičstva a povzbudil deti, aby navštevovali a objavovali krásy našej krajiny.

              Veľkým prekvapením pre školu bol darček od Lovca Hradov – nádherná stieracia mapa sveta, na ktorej môžeme sledovať všetky navštívené hrady a zámky. Tento darček bude určite inšpiráciou pre mnohých žiakov, aby začali svoje vlastné dobrodružstvá.

              Žiakom sa beseda veľmi páčila. Aktívne sa zapájali, kládli otázky a so záujmom počúvali každé slovo. Atmosféra bola priateľská a plná zvedavosti. Lukáš svojím nadšením pre hrady dokázal inšpirovať všetkých prítomných a zanechal v nich hlboký dojem.

              Ďakujeme Lukášovi, za jeho návštevu a za to, že nám otvoril dvere do sveta histórie a dobrodružstiev. Tešíme sa na ďalšie podobné stretnutia, ktoré obohatia náš školský život.

      • Prihlásenie

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Chocholná-Velčice 313
        • riaditeľka ZŠ s MŠ - 0918985411,
          zástupkyňa MŠ - 0917773703,
          vedúca ŠJ - 0917093987
        • 36129780
        • 2021671839
        • SK8709000000005172112060
        • Chocholná-Velčice 313
          913 04 Chocholná-Velčice
          Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje