• Novinky

            • V ŠKD 🥰 sa nelení ⛺😀

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album V ŠKD 🥰 sa nelení ⛺😀.

              Kreatívne popoludnie v ŠKD

              V Školskom klube detí sme si užili nevšedné popoludnie plné umeleckej tvorivosti a zábavy pod modrým nebom. Vďaka nádhernému počasiu sa deti pustili do maľovania teepee stanov priamo na školskom dvore.

              Tešíme sa na ďalšie podobné aktivity, ktoré prinesú našim deťom zábavu a zároveň rozvíjajú ich tvorivý potenciál.

            • McDonald´s CUP 2024 ⚽😀👏

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album McDonald´s CUP 2024 ⚽😀👏.

              McDonald's Cup

              Dňa 12. apríla 2024 sa na futbalovom ihrisku OŠK Soblahov uskutočnil turnaj McDonald's Cup, kde sa stretli mladí futbalisti z viacerých škôl, vrátane našej. Hra sa riadila pravidlami malého futbalu s inkluzívnym prvkom – na ihrisku muselo byť vždy aspoň jedno dievča.

              Tento športový deň bol plný zápalu, tímovej práce. Žiaci z našej školy ukázali svoj talent a odhodlanie, a hoci turnaj ukázal, že máme pred sebou ešte veľa práce, bol to pre všetkých účastníkov nesmierne obohacujúci zážitok.

              Blahoželáme našim hráčom k ich účasti a výkonom na turnaji a tešíme sa na ich ďalší rozvoj a úspechy v budúcnosti. Vďaka patrí aj organizátorom za skvelé usporiadanie a všetkým tímom za súťaž v duchu fair play. Ďakujeme tiež Lukášovi Šišovskému, ktorý sa skvelo zhostil úlohy trénera. Je úžasné mať v škole takýchto zanietených a nápomocných  rodičov!

            • Vesmír očami detí 🌌🌠🌞

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vesmír očami detí 🌌🌠🌞.

              VESMÍR OČAMI DETÍ (39. ročník)

              Regionálne kolo, ktoré organizovalo Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne, bolo určené pre deti a žiakov MŠ, ZŠ a ZUŠ z okresov Bánovce nad Bebravou a Trenčín. Do tejto súťaže prišlo nádherných 554 výkresov. Porota ich hodnotila 2. apríla 2024. 

              V 2. kategórii za 1.stupeň ZŠ uspel z našej školy  Sebastian Kallo pod vedením Bc. Dušany Szalaiovej  a postupuje do celoslovenského kola. Jeho práca predstavuje jedinečný pohľad na kozmos, čím nielenže oslnil porotu, ale aj všetkých nás v škole.

              Jeho úspech je dôkazom, že podporou kreativity a fantázie našich žiakov môžeme dosiahnuť vynikajúce výsledky.

                Srdečne blahoželáme!

            • ZÁPIS do prvého ročníka v školskom roku 2024/2025🥰🎉🏫🥇

            • Zápis prvákov v našej Základnej škole s rozprávkovým medveďom

              Dňa 8.4. 2024 sa naši budúci prváci počas zápisu stretli s niečím výnimočným - s rozprávkovým medveďom, ktorý každého  uviedol do 1.A  triedy. Tento milý spoločník bol prvým krokom k vytvoreniu nezabudnuteľného zážitku z ich dňa v škole.

              V pohodovej atmosfére triedy deti spoznali svoju budúcu pani učiteľku a zúčastnili sa na aktivitách, ktoré mali ukázať, že učenie môže byť zábavné. Na záver každé dieťa obdržalo  darček ako symbol toho, že odvaha a zvedavosť sú vždy odmenené.

              Chceme oznámiť, že zápis do prvého ročníka je otvorený až do konca apríla. Ak ste ešte nevybrali školu pre svoje dieťa, naše brány sú stále otvorené. Ponúkame nielen láskyplné a podporujúce prostredie, ale aj záväzok k vytváraniu vzdelávacej cesty, ktorá inšpiruje a motivuje deti k objavovaniu nových vedomostí.

              Naša škola si kladie za cieľ, aby prvý kontakt so vzdelávacím prostredím bol pre deti povzbudzujúci a aby si odniesli spomienky, ktoré v nich vzbudia túžbu učiť sa a objavovať. S veľkým nadšením očakávame, ako budú naši noví prváci rásť a učiť sa. Vitajte, milí prváci!

               

            • Podpora etického správania sa a hodnotového vzdelávania v školách - rozvojový PROJEKT

            • ETICKÉ SPRÁVANIE v NAŠEJ ŠKOLE

              Veľkonočné prázdniny si deti užívali, no my sme pracovali.

              Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR (MŠVVaŠ SR) 14.9.2023  vyhlásilo výzvu na predloženie žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov na rozvojové projekty škôl na podporu etického správania sa a hodnotového vzdelávania v školách.

              Cieľom výzvy bolo začať  alebo posilniť implementáciu systémových nástrojov v školách, ktoré sú založené na participácii a zdieľanej zodpovednosti školskej komunity – učiteľov, žiakov, ale aj rodičov – a občianskej spoločnosti pri vytváraní takého školského prostredia, v ktorom:

              -          je rešpektovaná dôstojnosť každého človeka, vrátane rešpektovania plurality názorov založených na pravdivých informáciách a práve na vypočutie hlasu každého jednotlivca pri tvorbe pravidiel fungovania školy;
              -          je samozrejmosťou overovanie faktov, rešpektovanie výsledkov vedeckého bádania a odmietanie neoverených a nepravdivých informácií a prezentácie názorov založených na dezinformáciách.

              Naša škola v tejto výzve uspela a výsledkom je novo zariadený priestor pre žiakov v 3.A triede , ktorá slúži tiež ako ŠKD. Spoločne s pani učiteľkami budú žiaci rozvíjať kritické myslenie, riešiť problémy hravou formou, nájdu podporu v  kladení otázok a budú precvičovať proces rozhodovania rôznymi spoločenskými aktivitami. Tešíme sa! Ďakujeme za príležitosť a prostriedky Ministerstvu školstva, vedy, výskumu a športu SR a tiež veľká vďaka patrí rodičom Timka Šišovského za pomoc pri realizácii.

            • Matematický klokan👏😉

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Matematický klokan👏😉.

              Dňa 26.3.2024 sa žiaci zúčastnili uznávanej súťaže v matematike s názvom Matematický klokan. Táto udalosť, bola pre našich žiakov nielen výzvou, ale aj skvelou príležitosťou ukázať svoje matematické schopnosti a zručnosti.

              Súťaž Matematický klokan je zameraná na riešenie zaujímavých a netradičných úloh, ktoré stimulujú logické myslenie a kreativitu. Naši študenti sa tejto výzvy zhostili s nadšením a zanietením, pričom preukázali vynikajúce matematické schopnosti a strategické myslenie.

              Už teraz sa tešíme  na budúce ročníky súťaže Matematický klokan a na ďalšie príležitosti ukázať talent a schopnosti našich žiakov v oblasti matematiky.

            • POOBEDIE S ANDERSENOM 📖🔦🙂

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album POOBEDIE S ANDERSENOM 📖🔦🙂.

              Popoludnie s Andersenom v našej ŠKOLE

              Dňa 22.3.2024 sa areál našej Základnej školy premenil na čarovný svet plný príbehov, fantázie a dobrodružstva. Podujatie s názvom "Popoludnie s Andersenom" nás na niekoľko hodín zaviedlo do pútavého sveta rozprávok a otvorilo dvere do sveta imaginácie, kde hlavnú úlohu zohrávali príbehy Hansa Christiana Andersena.

              Od 14:00 do 22:00 hodiny sa žiaci a  učitelia zúčastnili na širokej škále aktivít, ktoré boli nielen zábavné, ale aj vzdelávacie. Program bol bohatý a pestrý, zahŕňajúci čítania rozprávok, kreatívne dielne, predstavenia a interaktívne hry, ktoré všetkých účastníkov vtiahli do magického sveta literatúry.

              Jedným z vrcholov podujatia bola večerná pizza, ktorá poskytla príležitosť na spoločenské stretnutie a umožnila účastníkom, aby si v neformálnom prostredí vymenili myšlienky a zážitky z dňa. Smiech a veselé rozhovory vyplnili školské priestory a dodali tomuto podujatiu pocit skutočného spoločenstva.

              "Popoludnie s Andersenom" nebolo len o rozprávkach. Táto udalosť zdôraznila význam literatúry v životoch našich detí a poskytla pôdu pre rozvoj ich kreativity a fantázie.

              Naša škola je hrdá, že mohla byť domovom pre takýto nezabudnuteľný zážitok, a teší sa na ďalšie podobné podujatia, ktoré obohatia školskú komunitu a podnietia lásku k čítaniu a učeniu sa.

            • ZÁŽITKOVÉ VYUČOVANIE v NAŠEJ ŠKOLE😀👏🌍💧

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album ZÁŽITKOVÉ VYUČOVANIE v NAŠEJ ŠKOLE😀👏🌍💧.

              Environmentálna výchova a podmorský svet 🌍👏

              S mobilným planetáriom sme v našej Základnej škole opäť oživili vyučovanie!

              Spoločná prednáška pre našich predškolákov a žiakov ZŠ sa stala fascinujúcim zážitkom, počas ktorého sme spoznali množstvo zaujímavostí o podmorskom svete.

              Planetárium nám ponúklo jedinečnú možnosť priblížiť sa k tajomstvám hlbín oceánov a spoznať ich bohatý život. Vďaka interaktívnym prezentáciám sme sa dozvedeli o rôznorodosti morských druhov, ich životných prostrediach a vzájomných vzťahoch. Pre našich mladých študentov to bola nielen výnimočná zábava, ale aj príležitosť rozšíriť svoje vedomosti o svete.

              Navyše, prednáška s témou environmentálnej výchovy bola pre nás všetkých malou prípravou ku DŇU ZEME. Boli sme oboznámení s dôležitosťou ochrany životného prostredia a výzvami, ktoré nás čakajú v budúcnosti. 

              Veríme, že toto skvelé spestrenie vyučovania nás ešte viac priblížilo k poznaniu sveta okolo nás a posilnilo naše puto s prírodou. Tešíme sa na ďalšie podobné aktivity, ktoré nám pomáhajú objavovať nové horizonty a zároveň nás učia starostlivosti o náš spoločný domov – Zem.

            • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ🥰😀

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ🥰😀.

              Deň otvorených dverí bol v našej škole skutočne úžasným zážitkom!

              Plný zábavy a prekvapení, priniesol nezabudnuteľné momenty. Predškoláci z Materskej školy v Chocholnej-Velčiciach a z Materskej školy v Kostolnej-Záriečí nám svojou účasťou naozaj spestrili tento deň. S radosťou sme ich privítali v našich triedach a s nadšením sledovali, ako sa bez problémov zapájajú do aktivít, ktoré pre nich pripravili naše pani učiteľky.

              Chceme sa úprimne poďakovať všetkým našim pani učiteľkám za ich obetavú prácu.

              Je pre nás potešením vidieť, ako naše detičky spolu vytvárajú atmosféru radosti a priateľstva. Každé dieťa na záver dostalo špeciálnu taštičku s prekvapením, čo im vyčarilo úsmev na perách.

               Tešíme sa na ďalšie spoločné zážitky a stretnutia!

            • Obvodné kolo Hviezdoslavovho Kubína 2024

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Obvodné kolo Hviezdoslavovho Kubína 2024.

              S veľkou radosťou oznamujeme, že naši talentovaní žiaci, Tomáš Masaryk a Annamária Solínová, sa úspešne zúčastnili obvodného kola Hviezdoslavovho Kubína, ktoré sa konalo dňa 26. februára 2024 v priestoroch Galérie Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne.

              Obaja naši žiaci predviedli nádherné recitácie ktorými reprezentovali našu školu. Srdečne im ďakujeme za ich zanietenie a angažovanosť.

              Osobitné blahoželanie patrí Annamárii Solínovej, ktorá sa v tejto náročnej súťaži umiestnila na úžasnom 3. mieste vo veľkej konkurencii! Jej úspech je príkladom tvrdej práce a talentu, a sme na ňu nesmierne hrdí.

              Gratulujeme obom žiakom k ich úžasnému vystúpeniu a úspechu na tomto významnom podujatí. Nech ich toto ocenenie ešte viac inšpiruje a motivuje k ďalšiemu rozvoju ich umeleckých schopností.

            • Pripravení privítať budúcich PRVÁKOV v 1.A 🥰🏫

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pripravení privítať budúcich PRVÁKOV v 1.A 🥰🏫.

              Trieda pripravená! 

              Vo svojej budúcej triede predškoláci zažijú kopec zábavy.

              Všetci sa veľmi tešíme na spoločné stretnutia počas DNÍ OTVORENÝCH DVERÍ  v našej  milej a rodinnej škole. Pondelok 11.3.2024  od 8:00 hod. do 16:00 hod. pozývame rodičov a všetkých predškolákov do našej školy. V tomto čase si môžete spoločne prezrieť priestory školy, zúčastniť sa vyučovacích hodín, navštíviť aktivity v školskom klube detí, ponúknuť sa malým občerstvením a podobne.

              V utorok 12.3.2024 a stredu 13.3.2024 otvoríme dvere našim predškolákom a ukážeme čo všetko v škole máme, ako sa učíme, tvoríme, cvičíme a hráme ...

              Zápis  do 1. ročníka v našej škole bude S VEĽKÝM PREKVAPENÍM 8.4.2024  a 9.4.2024 .

            • 🎭FAŠIANGY 2024 🎉🎉

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album 🎭FAŠIANGY 2024 🎉🎉.

              FAŠIANGOVÁ ZÁBAVA - SYMBOL VESELOSTI, ZÁBAVY A HODOVANIA

              Na tradičnú fašiangovú zábavu v maskách sme sa opäť všetci tešili. Prežili sme spoločne príjemné dopoludnie pri hudbe a úžasnom občerstvení. 

              Obdobie od Troch kráľov do Popolcovej stredy nazývame - ,,Fašiangy“.

              Fašiangy sú prechodom medzi zimným a jarným obdobím. Počas fašiangov prevláda bujará zábava, organizujú sa svadby a zabíjačky. Jedným slovom – svet je počas fašiangov „hore nohami“.

              Neodmysliteľnou súčasťou fašiangov sú tradičné fašiangové hry.  Po dedinách šli v sprievode mladí muži preoblečení v rôznych maskách. Najčastejšie to boli masky: Cigánka, Žobrák, Drotár, Stará žena, ale aj maska Medveďa, Kozy.  V ruke držali ražeň alebo šabľu.  Na ražeň im ľudia napichovali slaninu, klobásu, dávali im vajcia a peniaze na spoločné posedenie. Typickým fašiangovým jedlom boli šišky vyprážané na masti.

              Aj naši žiaci 13.2.2024 spievali, tancovali, recitovali, boli preoblečení v maskách. Po spoločnom sprievode obcou, ukončili svoje vystúpenie v dome kultúry. Zabíjačka pred obecným úradom bola v plnom prúde. Deti  posilnili svoje brušká výbornými  šiškami, langošom a teplým čajom. Spoločnou zábavou s materskou školou si všetci užili super zábavu. 


              Ako tradícia na fašiangy nariaďuje, po všetkej zábave detičky zavŕšili doobedie pochovaním školskej basy, čím  ukončili tento výnimočný deň plný radosti a veselosti.

              Veríme, že tieto spomienky zostanú všetkým dlho v pamäti ako krásny prejav spolupatričnosti a radosti. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili, a tešíme sa na ďalšie spoločné zážitky v našej škole!


            • 1. VYSVEDČENIE 🥇📄

            • Moje prvé polročné vysvedčenie

              Dňa 31. januára 2024 si naši prváčikovia odniesli domov svoje prvé vysvedčenia, na ktoré sa veľmi tešili.  Pani učiteľka ocenila ich usilovnú prácu. Našim prváčikom prajeme i v druhom polroku veľa úspechov v školskej práci. 👏🥰

            • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2023/2024 školské kolo 📖 👏

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2023/2024 školské kolo 📖 👏.

              Naši školáci 25.1.2024 opäť zabojovali a súťažili teraz už v školskom kole súťaže HVIEZDOSLAVOV KUBÍN. Zopakovali svoje naučené básne a odvážne s mikrofónom v ruke predviedli svoje umelecké nadanie. Do obvodného kola postúpili dvaja žiaci. V umeleckom prednese poézie získal 1. miesto a postup Tomáš Masaryk z 3.A triedy. V umeleckom prednese prózy zvíťazila Annamária Solínová zo 4.A.

              Vážime si ich úsilie a talent a s veľkou nádejou ich budeme podporovať v ďalších kolách súťaže.

              Veľa šťastia!🥰👏

            • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2023/2024 triedne kolo 📖

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2023/2024 triedne kolo 📖 .

              Naši šikovní školáci sa opäť tento rok zúčastnili triedneho kola súťaže HVIEZDOSLAVOV KUBÍN. S obrovským záujmom a vášňou sa pripravili a zodpovedne naučili básne, aby mohli predviesť svoje umelecké nadanie  spolužiakom.

              Je pre nás veľkou cťou oznámiť, že do školského kola postúpili traja žiaci z každého ročníka. Toto je pre nich obrovský úspech a zároveň pre nás dôkazom ich zanietenia a oddanosti k umeniu slova.

              Chceli by sme všetkým  srdečne zablahoželať k ich úspechu a popriať im veľa šťastia do ďalších kôl súťaže. 

              Ešte raz im všetkým veľmi gratulujeme a želáme veľa šťastia!

               

              “Knihy sú najtichším a najstálejším priateľom. Sú najprístupnejším a najmúdrejším poradcom a najtrpezlivejším učiteľom.” ― Charles William Eliot

            • VIANOCE v ŠKOLE 🎄🏫🎉😀

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album VIANOCE v ŠKOLE 🎄🏫🎉😀.

              🎄Darčeky, darčeky  🎁🎄. Vianočná oslava začala. Deti si rozdali darčeky, ktoré  pripravili pre svojich spolužiakov. Otvorili  špeciálne darčeky od pána starostu, ktorý nám ich venoval v mene celej obce. Radosť veľká!

              🤗🥰 🤗🥰 Nech tento duch darčekov a radosti pretrváva nielen počas Vianoc, ale aj po celý rok! 🌟

            • VIANOČNÁ SUPERSHOW 🎉🎄😀

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album VIANOČNÁ SUPERSHOW 🎉🎄😀.

              Vianočná Supershow bola hotovým ohňostrojom smiechu a zábavy! Grinč, škriatkovia a dokonca aj Santa sa spojili, aby nám spravili parádne dopoludnie. Súťaže, minidisco, a na záver bublinková show – celý program bol jedno veľké vianočné divadlo vesmírnych rozmerov. Deti sa zabávali do bodky, a ak by sme z hromady smiechu dokázali vyrobiť darčeky, mali by sme pod stromčekom určite plno! 🎅🎉😂.

              Ďakujeme skvelému tímu za predstavenie a tešíme sa na ďalšie akcie! BOLI STE ÚŽASNÍ!🥰🤗👏🎉

            • Pyžamová párty v ŠKD?😀 Prečo nie!😍🎉🏫

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pyžamová párty v ŠKD?😀 Prečo nie!😍🎉🏫.

              Pyžamová párty v školskom klube sa stala úžasným podujatím.🎉

              Popoludnie bolo plné vtipných aktivít.  Atmosféra akoby z iného sveta, kde sa smiech zlieval s radosťou a každý moment bol ozvláštnený humornými príhodami detí. 😀😀😀

              Takéto aktivity  vytvárajú  nielen pevné puto medzi deťmi, ale aj zbierku nevšedných spomienok, ktoré budú našich žiakov sprevádzať so smiechom ešte dlho. 🎉😄🌙

    • Prihlásenie

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Chocholná-Velčice 313
      • riaditeľka ZŠ s MŠ - 0918985411, zástupkyňa MŠ - 0917773703, vedúca ŠJ - 0917093987
      • 36129780
      • 2021671839
      • SK8709000000005172112060
      • Chocholná-Velčice 313 913 04 Chocholná-Velčice Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje