• Novinky

            • V ŠKD 🥰 sa nelení ⛺😀

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album V ŠKD 🥰 sa nelení ⛺😀.

              Kreatívne popoludnie v ŠKD

              V Školskom klube detí sme si užili nevšedné popoludnie plné umeleckej tvorivosti a zábavy pod modrým nebom. Vďaka nádhernému počasiu sa deti pustili do maľovania teepee stanov priamo na školskom dvore.

              Tešíme sa na ďalšie podobné aktivity, ktoré prinesú našim deťom zábavu a zároveň rozvíjajú ich tvorivý potenciál.

            • McDonald´s CUP 2024 ⚽😀👏

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album McDonald´s CUP 2024 ⚽😀👏.

              McDonald's Cup

              Dňa 12. apríla 2024 sa na futbalovom ihrisku OŠK Soblahov uskutočnil turnaj McDonald's Cup, kde sa stretli mladí futbalisti z viacerých škôl, vrátane našej. Hra sa riadila pravidlami malého futbalu s inkluzívnym prvkom – na ihrisku muselo byť vždy aspoň jedno dievča.

              Tento športový deň bol plný zápalu, tímovej práce. Žiaci z našej školy ukázali svoj talent a odhodlanie, a hoci turnaj ukázal, že máme pred sebou ešte veľa práce, bol to pre všetkých účastníkov nesmierne obohacujúci zážitok.

              Blahoželáme našim hráčom k ich účasti a výkonom na turnaji a tešíme sa na ich ďalší rozvoj a úspechy v budúcnosti. Vďaka patrí aj organizátorom za skvelé usporiadanie a všetkým tímom za súťaž v duchu fair play. Ďakujeme tiež Lukášovi Šišovskému, ktorý sa skvelo zhostil úlohy trénera. Je úžasné mať v škole takýchto zanietených a nápomocných  rodičov!

            • Vesmír očami detí 🌌🌠🌞

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vesmír očami detí 🌌🌠🌞.

              VESMÍR OČAMI DETÍ (39. ročník)

              Regionálne kolo, ktoré organizovalo Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne, bolo určené pre deti a žiakov MŠ, ZŠ a ZUŠ z okresov Bánovce nad Bebravou a Trenčín. Do tejto súťaže prišlo nádherných 554 výkresov. Porota ich hodnotila 2. apríla 2024. 

              V 2. kategórii za 1.stupeň ZŠ uspel z našej školy  Sebastian Kallo pod vedením Bc. Dušany Szalaiovej  a postupuje do celoslovenského kola. Jeho práca predstavuje jedinečný pohľad na kozmos, čím nielenže oslnil porotu, ale aj všetkých nás v škole.

              Jeho úspech je dôkazom, že podporou kreativity a fantázie našich žiakov môžeme dosiahnuť vynikajúce výsledky.

                Srdečne blahoželáme!

            • ZÁPIS do prvého ročníka v školskom roku 2024/2025🥰🎉🏫🥇

            • Zápis prvákov v našej Základnej škole s rozprávkovým medveďom

              Dňa 8.4. 2024 sa naši budúci prváci počas zápisu stretli s niečím výnimočným - s rozprávkovým medveďom, ktorý každého  uviedol do 1.A  triedy. Tento milý spoločník bol prvým krokom k vytvoreniu nezabudnuteľného zážitku z ich dňa v škole.

              V pohodovej atmosfére triedy deti spoznali svoju budúcu pani učiteľku a zúčastnili sa na aktivitách, ktoré mali ukázať, že učenie môže byť zábavné. Na záver každé dieťa obdržalo  darček ako symbol toho, že odvaha a zvedavosť sú vždy odmenené.

              Chceme oznámiť, že zápis do prvého ročníka je otvorený až do konca apríla. Ak ste ešte nevybrali školu pre svoje dieťa, naše brány sú stále otvorené. Ponúkame nielen láskyplné a podporujúce prostredie, ale aj záväzok k vytváraniu vzdelávacej cesty, ktorá inšpiruje a motivuje deti k objavovaniu nových vedomostí.

              Naša škola si kladie za cieľ, aby prvý kontakt so vzdelávacím prostredím bol pre deti povzbudzujúci a aby si odniesli spomienky, ktoré v nich vzbudia túžbu učiť sa a objavovať. S veľkým nadšením očakávame, ako budú naši noví prváci rásť a učiť sa. Vitajte, milí prváci!

               

            • Podpora etického správania sa a hodnotového vzdelávania v školách - rozvojový PROJEKT

            • ETICKÉ SPRÁVANIE v NAŠEJ ŠKOLE

              Veľkonočné prázdniny si deti užívali, no my sme pracovali.

              Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR (MŠVVaŠ SR) 14.9.2023  vyhlásilo výzvu na predloženie žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov na rozvojové projekty škôl na podporu etického správania sa a hodnotového vzdelávania v školách.

              Cieľom výzvy bolo začať  alebo posilniť implementáciu systémových nástrojov v školách, ktoré sú založené na participácii a zdieľanej zodpovednosti školskej komunity – učiteľov, žiakov, ale aj rodičov – a občianskej spoločnosti pri vytváraní takého školského prostredia, v ktorom:

              -          je rešpektovaná dôstojnosť každého človeka, vrátane rešpektovania plurality názorov založených na pravdivých informáciách a práve na vypočutie hlasu každého jednotlivca pri tvorbe pravidiel fungovania školy;
              -          je samozrejmosťou overovanie faktov, rešpektovanie výsledkov vedeckého bádania a odmietanie neoverených a nepravdivých informácií a prezentácie názorov založených na dezinformáciách.

              Naša škola v tejto výzve uspela a výsledkom je novo zariadený priestor pre žiakov v 3.A triede , ktorá slúži tiež ako ŠKD. Spoločne s pani učiteľkami budú žiaci rozvíjať kritické myslenie, riešiť problémy hravou formou, nájdu podporu v  kladení otázok a budú precvičovať proces rozhodovania rôznymi spoločenskými aktivitami. Tešíme sa! Ďakujeme za príležitosť a prostriedky Ministerstvu školstva, vedy, výskumu a športu SR a tiež veľká vďaka patrí rodičom Timka Šišovského za pomoc pri realizácii.

            • Matematický klokan👏😉

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Matematický klokan👏😉.

              Dňa 26.3.2024 sa žiaci zúčastnili uznávanej súťaže v matematike s názvom Matematický klokan. Táto udalosť, bola pre našich žiakov nielen výzvou, ale aj skvelou príležitosťou ukázať svoje matematické schopnosti a zručnosti.

              Súťaž Matematický klokan je zameraná na riešenie zaujímavých a netradičných úloh, ktoré stimulujú logické myslenie a kreativitu. Naši študenti sa tejto výzvy zhostili s nadšením a zanietením, pričom preukázali vynikajúce matematické schopnosti a strategické myslenie.

              Už teraz sa tešíme  na budúce ročníky súťaže Matematický klokan a na ďalšie príležitosti ukázať talent a schopnosti našich žiakov v oblasti matematiky.

            • POOBEDIE S ANDERSENOM 📖🔦🙂

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album POOBEDIE S ANDERSENOM 📖🔦🙂.

              Popoludnie s Andersenom v našej ŠKOLE

              Dňa 22.3.2024 sa areál našej Základnej školy premenil na čarovný svet plný príbehov, fantázie a dobrodružstva. Podujatie s názvom "Popoludnie s Andersenom" nás na niekoľko hodín zaviedlo do pútavého sveta rozprávok a otvorilo dvere do sveta imaginácie, kde hlavnú úlohu zohrávali príbehy Hansa Christiana Andersena.

              Od 14:00 do 22:00 hodiny sa žiaci a  učitelia zúčastnili na širokej škále aktivít, ktoré boli nielen zábavné, ale aj vzdelávacie. Program bol bohatý a pestrý, zahŕňajúci čítania rozprávok, kreatívne dielne, predstavenia a interaktívne hry, ktoré všetkých účastníkov vtiahli do magického sveta literatúry.

              Jedným z vrcholov podujatia bola večerná pizza, ktorá poskytla príležitosť na spoločenské stretnutie a umožnila účastníkom, aby si v neformálnom prostredí vymenili myšlienky a zážitky z dňa. Smiech a veselé rozhovory vyplnili školské priestory a dodali tomuto podujatiu pocit skutočného spoločenstva.

              "Popoludnie s Andersenom" nebolo len o rozprávkach. Táto udalosť zdôraznila význam literatúry v životoch našich detí a poskytla pôdu pre rozvoj ich kreativity a fantázie.

              Naša škola je hrdá, že mohla byť domovom pre takýto nezabudnuteľný zážitok, a teší sa na ďalšie podobné podujatia, ktoré obohatia školskú komunitu a podnietia lásku k čítaniu a učeniu sa.

      • Prihlásenie

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Chocholná-Velčice 313
        • riaditeľka ZŠ s MŠ - 0918985411, zástupkyňa MŠ - 0917773703, vedúca ŠJ - 0917093987
        • 36129780
        • 2021671839
        • SK8709000000005172112060
        • Chocholná-Velčice 313 913 04 Chocholná-Velčice Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje