• Novinky

            • Vianočné vystúpenie🎄🥰 žiakov zo ZŠ a MŠ

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné vystúpenie🎄🥰 žiakov zo ZŠ a MŠ .

              Vianočné vystúpenie našej Základnej a Materskej školy bolo magickým zážitkom plným radosti, talentu a rodinného tepla. Šikovné deti od maličkých po školákov predviedli svoje umelecké schopnosti a prizvaní rodičia, starí rodičia, priatelia a blízki sa zišli v hojnom počte, aby s nami oslávili príchod Vianoc.

              Celý program bol  vedený našimi šikovnými deťmi, ktoré naplnili dom kultúry magickou atmosférou. 

              Srdečne ďakujeme našim pani učiteľkám za ich  prípravu pri vedení detí. Krásne vystúpenie nám pripomenulo pravý význam Vianoc a prinieslo do našej školskej rodiny radosť a spolupatričnosť. 🎄🌟👏

            • Ďakujeme VÁM!🤗

            • Ďakujeme za finančný príspevok vo výške 2 % z vašich daní. Vďaka nemu sme mohli zlepšiť školské prostredie. Vaša podpora nám veľmi pomohla a sme vďační za váš prínos k rozvoju našej školy. 🙏🏫✨

            • ZVYKY a TRADÍCIE v NAŠEJ ŠKOLE😊

            • Svätá Lucia

              Tradičný sviatok a ľudové zvyky na Luciu

              Tradícia, ktorá prišla zo Švédska a slávila sa 13. decembra. Symbolicky znamenala držanie nešťastia ďaleko od domu. Lucie boli oblečené v bielom a na tvári mali biely závoj. V jednej ruke mali kôš so sladkosťami a v druhej metličku z peria. Symbolicky bol vymetaný prach z domu.

              Tieto zvyky a obyčaje môžeme oživiť aj v dnešnej dobe. Určite by sme si mali pripraviť dostatok cesnaku a zjesť v predvečer Lucie, aby ochraňoval všetkých členov rodiny pred zlými silami. V tento deň sa nesmelo vpustiť cudziu ženu do domu, tiež sa nesmelo nič dávať ani požičiavať. Najznámejším zvykom na sviatok svätej Lucie je chodenie bosoriek zahalených v bielych plachtách po chalupách, ktorých úlohou bolo vyhnať z gazdovských domov a dvorov strašidlá, zlých duchov, temné sily, choroby a trápenia.

            • Vianočné POZDRAVY👏🎄

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné POZDRAVY👏🎄.

              Takéto krásne vianočné pozdravy vytvorili naše šikovné deti v ŠKD s  pani vychovávateľkou Dušankou.🎄👏😊😀 Veríme, že potešia každého, komu sa do rúk dostanú!

              ŠŤASTNÉ A VESELÉ VIANOČNÉ DNI PRAJE CELÝ KOLEKTÍV  ZŠ a MŠ🥰🎄 

            • Keď sú DETI poslušné!🎅🥰👏

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Keď sú DETI poslušné!🎅🥰👏.

              Navštívil NÁS MIKULÁŠ🎅🥰

              Mikulášska návšteva na našej škole bola jedinečným zážitkom, ktorý  vytvoril nezabudnuteľnú atmosféru pred Vianocami. 

              Každé dieťa dostalo sladký balíček plný neodolateľných dobrôtok. Mikuláš venoval osobitnú pozornosť každému dieťaťu, zdôrazňujúc hodnoty ako láskavosť, úcta a dobré správanie. Jeho návšteva zanechala v srdciach detí nenahraditeľný dojem a vzbudila v nich očakávania pred blížiacimi sa sviatkami.

              Tento príjemný zážitok nám pripomenul dôležitosť spoločenstva a radosti v školskom prostredí, a prispel k vytvoreniu nezabudnuteľných chvíľ pre celú našu školskú rodinu. 🎅🍬🌟

            • KORČULIARSKY KURZ ⛸️😀

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album KORČULIARSKY KURZ ⛸️😀.

              Naši malí korčuliari⛸️🥰

              Od 4.12.2023 do 8.12.2023 sa naše dedičky zo ZÁKLADNEJ a MATERSKEJ ŠKOLY učili korčuľovať. Pod vedením skúsených trénerov a v spolupráci s občianskym združením SVET OČAMI DETÍ prežili týždeň plný pohybu a nezabudnuteľných chvíľ.

              Ďakujeme za organizáciu a super MIKULÁŠSKY PROGRAM🎅😀

              Cieľom kurzu bolo nielen naučiť naše deti korčuľovať, ale aj podporiť ich fyzický rozvoj a spoločenskú integráciu. Teší nás, že sa deti aktívne zapájali do programu a že celý týždeň bol pre ne pozitívnym a obohacujúcim zážitkom. 

              Skvelé, že deti mohli nielen zlepšiť svoje korčuliarske zručnosti, ale aj si užiť pestrofarebný týždeň plný radosti a pohybu. Skúsení tréneri boli výborným vedením a prostredníctvom rôznych cvičení a hier pomohli deťom rozvíjať ich fyzické schopnosti. Zúčastnenie sa spoločenských aktivít a zábavných programov určite prispelo k tvorbe pozitívnej atmosféry a posilnilo kolektívny duch. Týmto spôsobom sa korčuliarsky týždeň stal nielen výzvou pre korčuliarov, ale aj príležitosťou na sociálny a fyzický rozvoj. Bravo! 🌟

              Fantastické zakončenie kurzu! Ocenenie diplomom a medailou bolo pre deti určite veľkou odmenou za ich usilovnosť a pokroky v korčuľovaní.🥇💪

              Svoje korčuliarske nadanie  predviedla budúca prváčka našej školy - predškoláčka Karolínka. Tá je úspešnou reprezentantkou krasokorčuliarskeho klubu KRASO TRENČÍN. Už teší na svojich budúcich spolužiakov!🥰

               

              Chceme vyjadriť veľkú vďaku obci Chocholná-Velčice za ich štedrý finančný príspevok vo výške 20€ pre každého žiaka našej školy, ktorý sa zúčastnil kurzu. Vaša podpora je pre nás neoceniteľná, a vážime si ju nesmierne. Ďakujeme krásne za vašu láskavosť a záujem o dobro našej školy. S vašou pomocou môžeme ďalej podporovať vzdelávanie a rozvoj našich žiakov. 🙏💙

               

            • ADVENTNÝ KALENDÁR👏😀

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album ADVENTNÝ KALENDÁR👏😀.

              Adventný kalendár je pre naše deti v školskom klube nesmierne veselým a očakávaným spôsobom, ako sledovať dni do najkrajších sviatkov v roku. Klasické čokoládové prekvapenia sme vymenovali za niečo osobnejšie - okienka plné vlastných prianí.🥰

              Naše deti sa zapojili tým, že napísali na malé lístočky svoje priania a pani vychovávateľka pridala do kalendára aj svoje vlastné túžby. Výsledkom boli farebné a hravé okienka vytvorené zo závinov papiera, každé s unikátnymi kresbami a nápadmi detí.

              Očakávanie každého nového dňa je plné radosti a nadšenia, pretože deti netrpezlivo vyčkávajú, kedy budú môcť otvoriť okienko a objaviť, čo sa ukrýva za ním. Vytvárame si tak spoločne veselé a nezabudnuteľné chvíle pred Vianocami.🎄🎅

            • BABKA DEDKO🥰ĽÚBIME VÁS🥰

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album BABKA DEDKO🥰ĽÚBIME VÁS🥰.

              Október je mesiac úcty k starším.

              Preto aj deti našej školy sa zapojili do výtvarnej súťaže, ktorú každý rok organizuje  CVČ v Trenčíne. 

              S veľkou radosťou nám bolo v novembri  oznámené, že  žiačka 4.ročníka Alexis Hodulíková sa umiestnila v kategórii pre 3. a 4. ročník na PRVOM MIESTE🥇😊. Všetkým deťom sa chceme poďakovať za účasť a Alexis patrí srdečná gratulácia  k prvému miestu. 

               Je úžasné mať v škole takých šikovných žiakov 👏😊

               

            • 😀"Dobrú chuť si prajeme"🍰🍨

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album 😀"Dobrú chuť si prajeme"🍰🍨.

              Pracovné vyučovanie 

              Varenie v škole môže byť skvelým spôsobom , ako sa žiaci naučia základy varenia, výživy a zručností pre prípravu vlastných jedál. Táto činnosť podporuje rôzne zručnosti.

              Spoločná práca a skvelý výsledok je na svete.

              Pripravovali sme nepečenú ovocnú tortu:

              suroviny : okrúhle piškóty

              biely jogurt, pochúťkovú kyslú smotanu

              vanilínový cukor, pohár práškového cukru

              ovocie podľa chuti / my sme dali banány, jahody, mandarínky/

              čokoláda na ozdobu

              Postup:

              Jogurt, cukor, smotanu  spolu premiešame. Piškóty  uložíme na spodok tortovej formy, dáme smotanovú hmotu a uložíme ovocie. Striedame  vrstvy až  na vrch formy. Nakoniec  ozdobíme čokoládovými hoblinami a ružičkami s cukríkov.

              Uložíme do chladničky, aby sa jednotlivé chute prepojili .

              MŇAM, MŇAM, MŇAM to sme si pochutili🍰😀💪

               

            • Projektové vyučovanie😀📖📜

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Projektové vyučovanie😀📖📜.

              "Hodiny slovenského jazyka a literatúry nám najmä na 1. stupni ponúkajú množstvo inovatívnych  aktivizujúcich metód, spomedzi ktorých najmä projektová metóda umožňuje pracovať s detskou hravosťou, ktorú dokáže využiť na získanie záujmu a pozornosti žiakov. 

              V priebehu dvoch týždňov sa žiaci 3. ročníka snažili čo najlepšie si osvojiť poznatky a získať vedomosti o vybraných slovách po b. Na hodinách SJL spievali pieseň o vybraných slovách, vyrábali si stonožku Betku, na ktorú následne písali vybrané a k nim príbuzné slová, v obrázkoch skladali z písmen rôzne odvodené slová od vybraných slov, oboznámili sa s metódou CINQUAIN (päťlístok), prostredníctvom ktorej bolo možné reflektovať na ich porozumenie významu konkrétnych vybraných slov. Na záver žiaci písali vlastné vymyslené a i vtipné príbehy s použitím čo najviac vybraných slov po b.

              Ako deti na konci týždňa zhodnotili, učiť sa dá aj zábavne."💪😀

            • Keď spomienky ožívajú🤗

            • 🥰Taká milá spomienková akcia v našej  škole 28.10.2023😀

              40 rokov uplynulo ako nič😀. Spoločné stretnutie spolužiakov s triednou pani učiteľkou a tiež bývalou pani riaditeľkou Libušou Minarčicovou 🥰.

              Takéto stretnutia bývajú veľmi dojímavé a emocionálne, pretože umožňujú bývalým spolužiakom sa znovu spojiť  a zdieľať svoje životné príbehy a spomienky. Skvelý spôsob, ako prežiť spoločné chvíle a udržať živé spomienky na  spoločnú minulosť. 

               

            • Deň STARÝCH RODIČOV🥰💏 BABKA 🥰 DEDKO

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň STARÝCH RODIČOV🥰💏 BABKA 🥰 DEDKO.

              Deň starých rodičov je sviatok, ktorý sa slávi v niektorých krajinách na počesť starších generácií a ich významu v rodine. Je to čas, kedy sa deti a vnúčatá môžu spojiť so svojimi starými rodičmi a prejaviť im svoju  vďaku za ich múdrosť, skúsenosti a lásku, ktorú poskytujú rodine. Tento sviatok sme si užili 26.10.2023 v našej základnej škole. Dopoludnia prichystali deti občerstvenie a babičky poobede priniesli chutné koláčiky. Úsmev na tvári im vykúzlil krátky program - básničky, spev a tanec. Deti ich trošku potrápili  otázkami ako bolo v škole kedysi a ako vyzeralo ich detstvo. Vnúčatá si vyskúšali  kľačanie na polienku.😀 Vystúpením prejavili  lásku, vďačnosť a uznanie voči svojim starým rodičom. 

               

               🥰💏😀

               

            • Keď sa práca podarí 👏💪😀

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Keď sa práca podarí 👏💪😀.

              Na pracovnom nemusí byť nuda!

              Pracovné vyučovanie môže prispieť k celkovému rozvoju detí a pripraviť ich na úspešnú budúcnosť. Je dôležité, aby sa vzdelávaniu venovala pozornosť v tejto oblasti a poskytovala deťom možnosť objavovať a rozvíjať svoje záujmy a zručnosti v praktickom prostredí. Deti si nakreslili projekt školy a podľa neho z kartónu vypracovali miniatúru školy. Dôležité je podporiť ich k vzájomnej spolupráci. Pracovné vyučovanie môže posilniť ich sebadôveru a povzbudiť ich, aby sa stali nezávislými a schopnými jednotlivcami. 🤝😉👏

              A tí Naši najmenší dnes v ŠKD  takto krásne pracovali 🤝😉👏

               

            • TEKVICE 🎃💪

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album TEKVICE 🎃💪.

              "A tak sme sa zabavili  aj sa trocha  zašpinili!"🎃💪😀😀

              Vyrezávanie tekvíc je zábavnou aktivitou pre celú školu, rozvíja fantáziu detí, zručnosti a celkovú nápaditosť. Deti sa navyše s vydlabávaním tekvice super zabavia. Vyrezávanie tekvíc alebo aj svetlonosov je neoddeliteľnou súčasťou jesene. Vyrezané ozdobné tekvice môžete vidieť za mnohými oknami, v záhradách či pri vstupných dverách domov. A sú neoddeliteľnou súčasťou jesennej výzdoby našej školy. 😀💪🎃👏

            • DEŇ JABLKA🍏👏

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album DEŇ JABLKA🍏👏.

              🍏Medzinárodný ,,Deň jablka" v našej škole je každoročná akcia, ktorou chceme propagovať zdravý životný štýl a podporiť konzumácie jabĺk. Jabĺčka sa vo veľkom pestujú u nás na Slovensku. Majú veľmi pestré využitie, veľa vitamínov, pomáhajú  detským telám rásť a bojovať  proti chorobám. Deti priniesli jabĺčka do súťaže "O NAJKRAJŠIE JABĹČKO"🍏. A veru že to bolo ťažké. Deti si volili víťazov tajným hlasovaním. Na 3. mieste sa umiestnilo jabĺčko, ktoré priniesol Jakubko Kriška, na 2. mieste Jakubko Masár a víťazom sa stal Filipko Jantoš. Všetky deti si potom pochutnali na koláčikoch z jabĺk, ktoré upiekli ich šikovné maminy. Trošku sme im potrápili aj hlavičky, kde sa dozvedeli o jabĺčkach v rozprávke a v skupinách vypracovávali vedomostné úlohy. Deti mali pekné zážitky z tohto dňa!👏🥰

               

              Jablko nie je len chutné, ale aj prospešné pre vaše telo. Mali by ste ich jesť, aby ste boli silní a zdraví!

              Deň jablka v škole je každoročná akcia, ktorá propaguje zdravý životný štýl a konzumáciu ovocia a zeleniny medzi deťmi. Počas tohto dňa je aj NAŠA ŠKOLA zdobená obrázkami jabĺk,  žiaci majú možnosť ochutnať rôzne druhy  a učiť sa o ich výživových výhodách.

              Tieto aktivity majú za cieľ zvýšiť povedomie o dôležitosti zdravého stravovania a podporiť deti a mládež konzumovať viac ovocia a zeleniny, čo prispieva k ich celkovému zdraviu a blahobytu.

            • Budú z NÁS záchranári?😉

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Budú z nás záchranári?😉.

              Stredná zdravotnícka škola Celestíny Šimurkovej v Trenčíne v našej škole👏

              V stredu 18.10.2023 v kultúrnom dome mali žiaci  tú česť privítať študentov 3.ročníka Strednej zdravotníckej školy Celestíny Šimurkovej v Trenčíne, pod vedením Mgr. Kataríny Moravíkovej. Po  zaujímavej prednáške plnej hodnotných informácií prešli na praktickú časť, ako  zachrániť ľudský život.

              Veľká vďaka od Nás všetkých za skvelo strávené doobedie. Deti spokojné a plné zážitkov.😉👏 "Veď aj takto môže vyzerať vyučovanie !"🤝 

              "A kto vie? Možno  niekto  z  našich školákov, bude o pár rokov študentom tejto strednej školy."

               

              Stredná zdravotnícka škola Celestíny Šimurkovej v Trenčíne: -  je stredná odborná škola, ktorá poskytuje úplné stredné odborné vzdelanie a pripravuje ich predovšetkým na výkon odborných činností v oblasti zdravotníctva a sociálnych vecí. 

              ĎAKUJEME, BOLI STE ÚŽASNÍ🥰

            • Zdravá výživa👏🍏

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zdravá výživa👏🍏.

              Téma zdravie -  jeden z ďalších super dní.

                 V prezentácii sa deti dozvedeli o zdraví, že zdravé jedlo im poskytuje potrebné živiny na rast, energiu a dobré fungovanie. Zamerali sme sa na ovocie a zeleninu, ktorá obsahuje vitamíny a minerály, ktoré pomáhajú ich telám rásť a bojovať proti chorobám. Deti mali za úlohu rozdeliť kartičky, na ktorých mali napísané potraviny na zdravé a nezdravé. Zvládli to na 🥇. Nakoniec spoločne  pripravili ovocný šalát z prineseného ovocia.  Všetkým deťom veľmi chutil. Čo dodať, sú to naši šikovníci 🥰. 

            • SPPravmeTo zapájame sa do výzvy☺️👏

            • ​​​​Grantový program SPPravmeTo je príležitosťou získať finančnú podporu na budovanie pozitívneho vzťahu detí a mladých ľudí k prostrediu v ktorom žijú a dávať im príležitosť podieľať sa na jeho zlepšovaní/riešení problémov.

              NAŠA ŠKOLSKÁ CVIČNÁ KUCHYNKA

              Cieľom projektu školskej cvičnej kuchynky je rozšíriť vzdelávacie možnosti našej školy a zavádzať inovatívne formy vzdelávania v priestore na to určenom. Projektom vytvoríme modernú učebňu zodpovedajúcu súčasnému vývoju a metódou zážitkového vyučovania pripravíme pre žiakov praktické i teoretické vyučovanie tak, aby zvýšili záujem žiakov o výuku pracovných činností a zvyšovali emocionálnu odolnosť a vzájomný rešpekt.

              Prajeme si veľa úspechov👩‍🍳👨‍🍳🤝

    • Prihlásenie

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Chocholná-Velčice 313
      • riaditeľka ZŠ s MŠ - 0918985411, zástupkyňa MŠ - 0917773703, vedúca ŠJ - 0917093987
      • 36129780
      • 2021671839
      • SK8709000000005172112060
      • Chocholná-Velčice 313 913 04 Chocholná-Velčice Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje